Diferents tècniques personalitzades

QUIROMASSATGE

El quiromassatge és una tècnica o bé, més ben dit, un conjunt de tècniques que fa servir un terapeuta amb el propòsit de manipular els teixits grassos, musculars i la pell d’un pacient amb el propòsit de calmar els seus dolors musculars. Les tècniques consisteixen en la aplicació d’amassaments, friccions, vasoconstriccions i drenatges, compressions, traccions, percussions, rodaments i vibracions.

La pressió aplicada sempre serà més o menys profunda en funció del tipus de massatge i/o afecció del client podent arribar a ser suau, moderada, forta o molt forta per arribar a musculatures profundes. Una de les funcions més importants del quiromassatge és proporcionar a qui el rep relaxació i benestar, propiciant així un estat mental receptiu i terapèutic que ajuda a restablir l’equilibri orgànic.

Adaptant les diferents tècniques d’aplicació del quiromassatge es pot fer front a dolències ben diferenciades, algunes de les més destacades les cito a continuació;

 • Activar la circulació sanguínia i de la limfa, eliminant toxines i oxigenant els teixits.
 • Recuperació d’elasticitat i mobilitat muscular.
 • Finalitats esportives, abans i després de l’exercici.
 • Contractures i sobrecàrregues musculars.
 • Previsió de futures lesions.
 • Alliberació d’endorfines, les endorfines són substàncies que produeix el nostre cervell que generen un efecte de plaer.
 • Relaxa i ajuda a dormir bé.
 • Afavoreix el sistema nerviós.
 • Reducció i regulació de trastorns d’ansietat.
 • Alleugereix migranyes i mals de cap.
 • Disminució de fatiga física.
 • Eliminació de cèl·lules mortes de la pell.
 • Reforç del sistema immunitari.
 • Cel·lulitis.

El quiromassatge és recomanat fins i tot quan no hi ha causes ni molèsties aparents, reforçant així el sistema immunitari i prevenint el risc de futures lesions.

QUIROMASSATGE ESPORTIU

El quiromassatge esportiu es pot aplicar abans, durant o després de la realització de lexercici o de la competició. Si l’aplicació del quiromassatge esportiu és previ a l’activitat física, s’aconseguirà millorar l’elasticitat muscular i prevenir tensions musculars. El quiromassatge esportiu també es pot dur a terme durant els intervals de descans. D’aquesta manera, ajudarà l’atleta o l’aficionat a recuperar els músculs sobrecarregats i reduir el cansament. D’altra banda, si el quiromassatge esportiu s’aplica posteriorment a l’exercici, afavorirà la recuperació dels músculs i la relaxació de l’esportista.

Afavoreix la flexibilitat
Preparant així els músculs i les articulacions per a la realització de l’activitat física o la competició.

Augmenta el flux sanguini
Afavorint la circulació dels teixits musculars. I facilitant l’eliminació de toxines, residus i altres subproductes metabòlics nocius per al sistema musculoesquelètic.

Redueix les molèsties
Estimulant l’alliberament d’endorfines.

Estimula la relaxació
Alleugerint així les molèsties o tensions musculars, sempre que no siguin patològiques, de l’aficionat o esportista, després de la realització de l’activitat física. Això és fonamental per a una bona recuperació.

ALLIBERAMENT MIOFASCIAL I PUNTS GALLET («GATILLO»)

L’alliberament miofascial s’aplica generalment on es practica la teràpia i el massatge. La tècnica s’enfoca en el dolor que neix en els teixits miofascials que envolten, connecten i suporten els músculs.
Es tracta d’un tractament manual amb pressió mitjana-alta on mitjançant moviments i pressions sostingudes tridimensionalment s’alliberen restriccions del sistema miofascial amb l’objectiu de restablir l’equilibri funcional del cos.

Un Punt Gallet Miofascial és un punt dolorós sensible a la palpació, localitzat dins d’una banda tensa de fibres musculars en una zona del múscul o en insercions tendinoses, refereix dolor a altres parts del múscul a través del teixit conjuntiu.
Els punts gallet provoquen, a més de dolor intens, contractures, rigidesa, debilitat del múscul, fatiga muscular, desequilibris, marejos, vertígens, dolors crònics de cap i molts altres símptomes depenent de cada individu.

QUIROMASSATGE TEIXITS PROFUNDS «Deep Tissue»

El massatge de teixits profunds és un tipus de tècnica de quiromassatge molt de moda en els darrers anys arreu del món que utilitza pressió profunda. Combinant moviments molt lents amb una pressió notable dels dits, punys, avantbraços i colzes, el propòsit és alliberar la tensió i la rigidesa dels músculs i dels teixits connectius (fàscia).

A diferència d’altres tècniques de massatge que se centren en la relaxació, el massatge de teixits profunds ajuda a tractar el dolor muscular, un estudi del 2014 amb 59 participants va trobar que el massatge de teixits profunds va ajudar a reduir el dolor en persones amb lumbàlgia crònica

Està especialment indicat per tractar contractures musculars, dolor dorsal, dolor d’espatlla baixa, dolor cervical i lesions musculars, també s’ha comprovat que ajuda en el drenatge limfàtic, ja que utilitza tècniques semblants i disminueix l’estrès i l’ansietat que solen causar les lesions musculars fortes que la persona experimenta.

REFLEXOLOGIA PODAL HOLÍSTICA

Hi ha moltes teories que expliquen el perquè del funcionament de la reflexoteràpia, i la seva influència al sistema nerviós sembla l’explicació més assenyada. Qualsevol pressió aplicada als peus genera un senyal al sistema nerviós perifèric, que arriba al sistema nerviós central, on diverses parts del cervell la processen. És en aquell moment quan es redirigeix cap a òrgans concrets perquè relaxin la tensió a què estan sotmesos i autoajustin els nivells d’energia i oxigenació.

 • Reducció del nerviosisme i de la engoixa
 • Equilibri del sistema nerviós central relaxant el cos i la ment
 • Millora de la circulació sanguínia
 • Estimula el sistema immunològic
 • Ajuda a eliminar toxines (linfa)
 • Ajuda contra l’insomni
 • Ajuda en funcions renals
 • Millora l’estrenyiment i la funció intestinal

TERÀPIA AMB VENTOSES «CUPPING»

 • Augment de la circulació sanguínia i limfàtica.
 • Disminució del dolor.
 • Augment del metabolisme.
 • Augment de la nutrició i oxigenació tissular.
 • Hiperèmia local.
 • Depuració.
 • Alliberament miofascial.
 • Efecte relaxant muscular. Disminució del dolor musculoesquelètic.

«KINESIOTAPE» EMBENATGE NEUROMUSCULAR

La Kinesiotape, on tape el traduïm com a cinta, és un tipus de tira adhesiva amb una textura semblant a la de la pell humana que va ser desenvolupada pel japonès Kenzo Kase als anys 70, amb l’objectiu d’utilitzar un material amb una elasticitat especial, unes tires adhesives que s’adapten al múscul amb una textura i elasticitat que proporcionen estabilitat sense restringir-ne la mobilitat.

Estan indicades per al tractament de lesions musculars, articulars, neurològiques i lligamentoses.

DIFERÈNCIES ENTRE L’EMBENATGE FUNCIONAL I EL NEUROMUSCULAR

L’embenat funcional està destinat a limitar el rang de moviment d’una articulació que ha patit alguna lesió. Dins dels diferents graus d’immobilització de la zona, es pretén evitar que es produeixi el moviment que va provocar la lesió i que pugui agreujar-la. Seria el clàssic embenat tradicional.

D’altra banda, el neuromuscular o Kinesiotape és un embenat que prioritza la mobilitat de la zona, i que no necessàriament se cenyeix a articulacions, sinó que es pot aplicar a músculs i altres teixits. Actua modificant la informació que arriba al nostre cervell a través de la propiocepció. La propiocepció és la capacitat que té el nostre cervell de saber la posició exacta de totes les parts del nostre cos en cada moment. Dit d’una altra manera, al nostre cervell li arriben diferents ordres des de les articulacions i els músculs de la posició exacta d’aquests. D’aquesta manera, es “processen” totes aquestes ordres i es pot saber en quina posició exacta es troba el nostre cos en cada moment i si cal reaccionar de manera immediata activant altres grups musculars per evitar lesions, una caiguda,…

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *