Especialitats

Quiromassatge

El quiromassatge és una tècnica o bé, més ben dit, un conjunt de tècniques que fa servir un terapeuta amb el propòsit de manipular els teixits grassos, musculars i la pell d’un pacient amb el propòsit de calmar els seus dolors musculars. Les tècniques consisteixen en l’aplicació d’amassaments, friccions, vasoconstriccions i drenatges, compressions, traccions, percusions, rodaments i vibracions.

La pressió aplicada sempre serà més o menys profunda en funció del tipus de massatge i/o afecció del client podent arribar a ser suau, moderada, forta o molt forta per arribar a musculatures profundes.

Adaptant les diferents tècniques d’aplicació del quiromassatge es pot fer front a molèsties. Fins i tot es recomana quan no hi ha causes ni molèsties aparents, reforçant així el sistema immunitari i prevenint el risc de futures lesions.

Quiromassatge

Finalitats del quiromassatge

 • Activar la circulació sanguínia i de la limfa, eliminant toxines i oxigenant els teixits.
 • Recuperar d’elasticitat i mobilitat muscular.
 • Finalitats esportives, abans i després de l’exercici.
 • Contractures i sobrecàrregues musculars.
 • Prevenir futures lesions.
 • Alliberar endorfines (substàncies que produeixen el nostre cervell que generen un efecte de plaer).
 • Relaxar i ajudar a dormir bé.
 • Afavorir el sistema nerviós.
 • Reduir i regular trastorns d’ansietat.
 • Alleugerir migranyes i mals de cap.
 • Disminuir la fatiga física.
 • Eliminar cèl·lules mortes de la pell.
 • Reforçar el sistema immunitari.
 • Reduir la cel·lulitis.

Restablir
l’equilibri
orgànic

Una de les funcions més importants del quiromassatge és proporcionar a qui el rep relaxació i benestar, propiciant així un estat mental receptiu i terapèutic

Quiromassatge esportiu

Es pot aplicar abans, durant o després de la realització de l’exercici o de la competició. Si és previ a l’activitat física, s’aconseguirà millorar l’elasticitat muscular i prevenir tensions musculars. També es pot dur a terme durant els intervals de descans per ajudar l’atleta o l’aficionat a recuperar els músculs sobrecarregats i reduir el cansament. D’altra banda, si el quiromassatge esportiu s’aplica posteriorment a l’exercici, afavorirà la recuperació dels músculs i la relaxació de l’esportista.

Afavorir

 • La flexibilitat preparant els músculs i les articulacions per a la realització de l’activitat física o la competició.
 • La circulació dels teixits musculars facilitant l’eliminació de toxines, residus i altres subprodutes metabòlics nocius pel sistema musculoesquelètic i augmentar el flux sanguini.

Reduir

 • Les molèsties o tensions musculars estimulant l’alliberament d’endorfines.
 • I alleugerir les molèsties o tensions musculars estimulant la relaxació després de la realització de l’activitat física, sempre que no siguin patològiques.
Quiromassatge descontracturant i esportiu. Quiromallol
Alliberament miofacial

Alliberament
miofascial

L’alliberament miofascial s’aplica generalment on es practica la teràpia i el massatge. La tècnica s’enfoca en el dolor que neix en els teixits miofascials que envolten, connecten i suporten els músculs.

Es tracta d’un tractament manual amb pressió mitjana-alta on mitjançant moviments i pressions sostingudes tridimensionalment s’alliberen restriccions del sistema miofascial amb l’objectiu de restablir l’equilibri funcional del cos.

Punts gallet
‘Gatillo’

Un Punt Gallet Miofascial és un punt dolorós sensible a la palpació, localitzat dins d’una banda tensa de fibres musculars en una zona del múscul o en insercions tendinoses, refereix dolor a altres parts del múscul a través del teixit conjuntiu.

Els punts gallet provoquen, a més de dolor intens, contractures, rigidesa, debilitat del múscul, fatiga muscular, desequilibris, marejos, vertígens, dolors crònics de cap i molts altres símptomes depenent de cada individu.

Quiromassatge
teixits profunds

El propòsit és alliberar la tensió i la rigidesa dels músculs i dels teixits connectius (fàscia).

Quiromassatge

Aplicacions

 • Ajuda a tractar el dolor muscular (un estudi del 2014 amb 59 participants va trobar que el massatge de teixits profunds va ajudar a reduir el dolor en persones amb lumbàlgia crònica)
 • Contractures musculars
 • Dolor dorsal
 • Dolor d’espatlla baixa
 • Ajuda al drenatge limfàtic
 • Disminuir l’estrès i l’ansietat

‘Deep Tissue’

El massatge de teixits profunds és un tipus de tècnica de quiromassatge molt de moda en els darrers anys arreu del món que utilitza pressió profunda. Combinant moviments molt lents amb una pressió notable dels dits, punys, avantbraços i colzes.

Un massatge de teixit profund realitzat amb la tècnica perfecta no hauria de causar dolor. Tot i que, evidentment, la pressió que cal exercir per desfer els nusos pot resultar molesta per a alguns individus.

Hi ha la possibilitat que s’arrossegui alguna incomoditat l’endemà però no arriba al nivell de malaltia, i la reducció dels problemes en els músculs tractats és gairebé immediata.

Quiromassatge descontracturant i esportiu. Quiromallol

Reflexologia podal holística

Hi ha moltes teories que diuen el perquè del funcionament de la reflexoteràpia, i la seva influència al sistema nerviós sembla l’explicació més assenyada.
Qualsevol pressió aplicada als peus genera un senyal al sistema nerviós perifèric, que arriba al sistema nerviós central, on diverses parts del cervell la processen. És en aquell moment quan es redirigeix cap a òrgans concrets perquè relaxin la tensió a què estan sotmesos i autoajustin els nivells d’energia i oxigenació.

Millora

 • La circulació sanguínia
 • Estimula el sistema immunològic
 • L’estrenyiment i la funció intestinal
 • La funció renal

Ajuda

 • Reduir el nerviosisme i l’angoixa
 • Equilibrar el sistema nerviós central relaxant el cos i la ment
 • A eliminar toxines (linfa)

Tractament de lesions

Quiromassatge i exercicis passius per tractar: trencaments musculars, tendinopaties, fascitis plantar, esquinços, periostitis tibial, condromalacia rotuliana, lumbàlgia, cervicàlgia, dorsàlgia, bursitis, contractures, dolor referit o ‘irradiat’.


I per tractar també la tenosinovitis de Quervain (dolor a polze i canell) que és una tendinitis acompanyada d’inflamació de la coberta protectora que recobreix el tendó (beina tendinosa), la epicondilitis, la epitrocleitis, les dolències al manguet rotador i la torticolis.

Quiromassatge descontracturant i esportiu. Quiromallol

Complements pels tractaments

Teràpia amb ventoses. Cupping. Quiromallo.

‘Cupping’

La teràpia amb ventoses ‘cupping’ augmenta la circulació sanguínia i limfàtica i redueix el dolor alhora que augmenta el metabolisme i la nutrició i oxigenació tissular.

És hiperèmic local, depuratiu i és una tècnica de l’alliberament miofascial. Té un efecte relaxant muscular i disminueix el dolor musculoesquelètic.

Kinesiotape. Quiromallol

‘Kinesiotape’

La Kinesiotape, on tape el traduïm com a cinta, és un tipus de tira adhesiva amb una textura semblant a la de la pell humana.

Unes tires adhesives s’adapten al múscul amb una textura i elasticitat que proporcionen estabilitat sense restringir-ne la mobilitat.

Beurer EM 59 Electroestimulador digital amb funció calor. Quiromallol

Electroestimulació

Beurer EM 59 Electroestimulador digital amb funció calor, TENS, EMS, 2 canals, funció calor de dos nivells i 4 elèctrodes per tractar contractures musculars.

Amb el TENS s’aconsegueix una reducció del dolor, estimulació muscular, major oxigenació dels teixits i augment del flux sanguini.
Amb EMS es tonifica, s’enforteix la massa muscular, augmenta la capil·larització del múscul esquelètic, s’assoleix un major subministrament capil·lar que significa més flux de sang i més àrea de superfície perquè tingui lloc la difusió gasosa.

Llum infraroja IR

Llum infraroja

La llum infraroja aporta major i millor flux circulatori per les àrees lesionades. Afavoreix l’absorció de cremes antiinflamatòries i analgèsiques, per la qual cosa sentim alleujament molt més ràpid a la nostra lesió i ens ajuda a escalfar la zona on farem el massatge profund.

Efectivitat en la desinflamació i alleugeriment del dolor. Recuperació de lesions musculars i enfortiment del sistema immunològic.